Ziua Internațională a Fericirii (20 martie) este un bun prilej să le vorbim copiilor despre solidaritate, familie sau grija pentru natură. Dreptul la fericire înseamnă să avem acces la toate lucrurile indispensabile pentru un trai cel puțin decent (locuință, hrană), precum și să avem alături de noi acei oameni și acele lucruri care ne aduc bună dispoziție.
Astfel că în cadrul comunității Îndreptar Digital elevii ne-au „povestit” despre ce este fericirea prin realizarea unui poster în Canva. Posterul combină elemente de text și fotografie, fiind un instrument util în exersarea capacității de sinteză a celor mici.
Toți elevii implicați au dat dovadă de o dibăcie extraordinară, găsind acele elemente care să exprime ce este fericirea pentru ei – familia, prietenii, animăluțele din gospodărie, doamna învățătoare sau chiar înghețata :)!
Pentru mulți dintre ei a fost primul contact cu o aplicație de editare foto. Din cele povestite de învățătorii care s-au implicat în acest mini-proiect, exercițiul le-a plăcut teribil elevilor și sunt de neoprit – unii dintre ei lucrează acum la felicitările cu ocazia sărbătorilor de Paște!
Cu un telefon și multă răbdare (atât din partea elevilor, dar mai ales a învățătorilor) avem o „expoziție” virtuală a proiectelor realizate de cei mici. Nu există niciun proiect pe care elevii din programul nostru să nu-l realizeze fără entuziasm și curiozitatea de a folosi telefonul altfel decât pentru a se juca. Instrumentele digitale pot fi partenerii noștri în procesul de predare – învățare – evaluare. Trebuie să avem un pic de curaj și să împărtășim entuziasmul elevilor noștri în a învăța un pic altfel.
Comunitatea Îndreptar Digital va fi comunitatea învățătorilor despre care elevii vor vorbi, peste ani, în termeni de cadru didactic care a înțeles că o „generație digitală” are nevoia și capacitatea incredibilă de a folosi tehnologia digitală pentru a învăța și a crea conținuturi încă din clasele primare. Iar noi suntem mândri să fim parte din procesul care sprijină această „revoluție”.
Învățătorii care au coordonat exercițiul Ziua Internațională a Fericirii: Vasilica Căpățână, Cristiana Dobre Milcu, Didina Botgros, Ana Clara Grecu, Gabriela Ungureanu, Carmen Stanciu, Gabriela Vasile, Camelia Dediu, Maria Gabriela Nistor, Carmen Comșa, Cătălina Constantinescu, Jenica Loredana Marcu, Dragoș Adinel Marcu, Marian Carlig, Elena Enache, Marin Voica, Nina Dinu, Cami Stănică, Dragoș Marcu, Viviana Căpățână, Mădălina Iancu, Mirela Magirescu, Liliana Chivulescu.