Intensiv de educație digitală pentru învățământ primar (primăvară 2021)

Status
Neînscris
Preț
Închis
Primul pas
This curs is currently closed

Mulțumim pentru interesul crescut pentru acest curs. Perioada de înscrieri pentru această sesiune s-a sfârșit. Vă invităm să vă creați un cont pe platforma Îndreptar Digital pentru a fi la curent cu următoarele cursuri online gratuite, dar și pentru a beneficia de alte resurse de învățare.

Despre curs*

* IMPORTANT: Începând din ziua înscrierii pot fi parcurse modulele disponibile. Cursul este 100% online, asincron și se parcurge în ritm propriu, cu respectarea calendarului. Consultați calendarul cursului mai jos.

Cursul online Intensiv de educație digitală pentru învățători este o călătorie intensivă de explorare a educației digitale. 

Cursul este construit pentru învățători și profesori pentru învățământul primar, viitori învățători și profesori de la profil pedagogic.

Cursul de față vă invită să explorați educația digitală într-un ritm intensiv, oferind o abordare inovativă, atractivă și colaborativă. Părțile de teorie sunt completate de foarte multe oportunități de a aplica practic ceea ce învățați și de a vă construi propriile contexte la clasă în care să transferați cunoștințele dobândite. Cu o abordare integrată, cursul pornește de la  pedagogia învățării din perspectiva unor teorii și cercetări moderne, continuă cu explorarea legăturii dintre tehnologie și învățare, pentru ca apoi să aprofundeze o serie de resurse digitale necesare pentru portofoliul de bază al oricărui cadru didactic.

Acest curs își propune să: 

 • vă ajute să integrați instrumente de tehnologie și să construiți activități educaționale interactive bazate pe investigație (descoperirea naturii și a lumii), creativitate, gândire critică, lucru în echipă și interdisciplinaritate;
 • construiască un context de învățare de calitate, bazat pe învățare activă și colaborativă;
 • vă faciliteze accesul la  activități online relevante explicate pas cu pas, care să crească interesul pentru școală și implicarea elevilor, părinților și a comunității;
 • vă echipeze cu intervenții sustenabile în clasă care au la bază pedagogia din spatele integrării tehnologiei;
 • vă crească gradul de încredere cu privire la utilizarea tehnologiei la clasă;
 • vă includă într-o comunitate de practică activă și deschisă în care să testați și împărtășiți din experiențele de la clasă;
 • vă pregătească pentru predarea online.

Ce ne recomandă?

Am adus în acest curs întreaga noastră experiență de formare de până acum, online și offline, prin cursuri, webinarii, tutoriale, observare la clasă sau programe de tip Accelerator, dedicate profesorilor din toate ciclurile de învățământ (învățători, profesori de informatică și TIC, profesori din licee cu profil pedagogic). Experiența noastră a fost completată și susținută de colaborări valoroase cu experți și cercetători în domeniul educației atât români, cât și internaționali, precum și de susținerea comunităților efervescente de învățători pe platforma Îndreptar Digital și profesori de informatică și TIC pe platforma Predau Viitor

Metodologia cursului de educație digitală aparține Asociației Techsoup și se bazează pe profilul de competențe al profesorului dezvoltat de International Society for Technology in Education (ISTE – SUA) și DigiCompEdu al Comisiei Europene.

Acest curs este dezvoltat și organizat de Asociația Techsoup cu sprijinul cu sprijinul Google.org (prin Fundația Tides) și SAP România.

 

 

Module

 1. Introducere
 2. Autoevaluare inițială
 3. Învățarea astăzi
 4. Tehnologie și învățare
 5. Portofoliul de bază cu resurse digitale
 6. Predarea astăzi. Ora în digital
 7. Profesor Îndreptar Digital
 8. Test final
 9. Proiect la clasă
 10. Autoevaluare finală
 11. Diplomă de absolvire

Tipuri de activități și materiale din curs:  webinarii înregistrate, tutoriale video, autoevaluări și evaluări, fișe de lucru, studii de caz, contribuții de idei și practici în comunitate, proiect final la clasă.

Proiectul final pentru absolvirea cursului

Proiectul la clasă vă oferă contextul să puneți în practică la clasă, împreună cu elevii și elevele cu care lucrați, noile cunoștințe și abilități dobândite în cadrul acestui Curs Intensiv de Educație Digitală. Proiectul constă în susținerea unei ore la clasă (online sau față în față), în care să utilizați instrumente digitale pentru facilitarea învățării și raportarea acestei activități prin completarea formularului de proiect final.

Termene importante în curs:

 • 5 aprilie (lansare modul Proiect la clasă)
 • 29 aprilie (termen limită pentru raportarea proiectului final la clasă)

Durată curs: 10 săptămâni (3 martie – 15 mai 2021)

Calendar (click pentru a mări): 

Efort timp total estimat:   62 ore de lucru

Diplomă: la sfârșitul cursului, participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi diplomă de absolvent. Cursul nu are credite profesionale transferabile.

Pentru a vă înscrie la curs este nevoie să fiți logat în contul dumneavoastră, apoi intrați în secțiunea Cursuri și alegeți cursul dorit. 

Scroll to Top