Intensiv de educație digitală // Curs dedicat studenților PIPP – ULB Sibiu (toamnă 2021)

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This curs is currently closed

Pentru a fi înscrise / înscriși la curs este nevoie să aveți un cont gratuit pe platformă. 

Despre curs*

* IMPORTANT: Începând din ziua înscrierii puteți parcurge modulele disponibile. Cursul este 100% online, asincron și se parcurge în ritm propriu, cu respectarea calendarului. Consultați calendarul cursului mai jos.

Cursul online Intensiv de educație digitală este o călătorie intensivă de explorare a educației digitale. 

Cursul este dedicat studentelor / studenților și cadrelor didactice de la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. 

Cursul de față vă invită să explorați educația digitală într-un ritm intensiv, oferind o abordare inovativă, atractivă și colaborativă. Părțile de teorie sunt completate de foarte multe oportunități de a aplica practic ceea ce învățați și de a vă construi propriile contexte la clasă în care să transferați cunoștințele dobândite. Cu o abordare integrată, cursul pornește de la  pedagogia învățării din perspectiva unor teorii și cercetări moderne, continuă cu explorarea legăturii dintre tehnologie și învățare, pentru ca apoi să aprofundeze o serie de resurse digitale necesare pentru portofoliul de bază al oricărui cadru didactic.

Acest curs își propune să: 

 • vă ajute să integrați instrumente de tehnologie și să construiți activități educaționale interactive bazate pe investigație (descoperirea naturii și a lumii), creativitate, gândire critică, lucru în echipă și interdisciplinaritate;
 • construiască un context de învățare de calitate, bazat pe învățare activă și colaborativă;
 • vă faciliteze accesul la  activități online relevante explicate pas cu pas, care să crească interesul pentru școală și implicarea elevilor, părinților și a comunității;
 • vă echipeze cu intervenții sustenabile în clasă care au la bază pedagogia din spatele integrării tehnologiei;
 • vă crească gradul de încredere cu privire la utilizarea tehnologiei la clasă;
 • vă includă într-o comunitate de practică activă și deschisă în care să testați și împărtășiți din experiențele de la clasă;
 • vă pregătească pentru predarea online.

Ce ne recomandă?

Am adus în acest curs întreaga noastră experiență de formare de până acum, online și offline, prin cursuri, webinarii, tutoriale, observare la clasă sau programe de tip Accelerator, dedicate profesorilor din toate ciclurile de învățământ (învățători, profesori de informatică și TIC, profesori din licee cu profil pedagogic). Experiența noastră a fost completată și susținută de colaborări valoroase cu experți și cercetători în domeniul educației atât români, cât și internaționali, precum și de susținerea comunităților efervescente de învățători pe platforma Îndreptar Digital și profesori de informatică și TIC pe platforma Predau Viitor

Metodologia cursului de educație digitală aparține Asociației Techsoup și se bazează pe profilul de competențe al profesorului dezvoltat de International Society for Technology in Education (ISTE – SUA) și DigCompEdu al Comisiei Europene.

Acest curs este dezvoltat și organizat de Asociația Techsoup în parteneriat cu Asociația Tinerilor Pedagogi din Sibiu.

 

Module

 1. Introducere
 2. Chestionare inițiale
 3. Învățarea astăzi
 4. Tehnologie și învățare
 5. Portofoliul de bază cu resurse digitale
 6. Predarea astăzi. Ora în digital
 7. Profesor Îndreptar Digital
 8. Test final
 9. Proiect la clasă
 10. Chestionare finale
 11. Diplomă de absolvire

Tipuri de activități și materiale din curs: webinarii înregistrate, tutoriale video, chestionare inițiale / finale și evaluări, fișe de lucru, studii de caz, contribuții de idei și practici în comunitate, proiect final la clasă.

Proiectul final pentru absolvirea cursului

Proiectul la clasă vă oferă contextul să puneți în practică, împreună cu elevii și elevele cu care lucrați / colegele și colegii de facultate, noile cunoștințe și abilități dobândite în cadrul acestui Curs Intensiv de educație digitală. Proiectul constă în proiectarea și, acolo unde este posibil, susținerea unei ore la clasă (online sau față în față), în care să utilizați instrumente digitale pentru facilitarea învățării și raportarea acestei activități prin completarea formularului de proiect final.

Calendar curs (click pe imagine pentru a mări)

Termene importante în curs:

 • 18 noiembrie (lansare modul Proiect la clasă)
 • 12 decembrie (termen limită pentru raportarea proiectului final la clasă)

Durată curs: 18 octombrie – 19 decembrie

Efort timp total estimat: 62 ore de lucru

Diplomă: la sfârșitul cursului, participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi diplomă de absolvent. Cursul nu are credite profesionale transferabile.