/ Cum fac să…?

Ghiduri video și răspunsuri la întrebări frecvente

Descoperă rapid cum să folosești platforma prin intermediul videourilor scurte sau întrebărilor frecvente.

Hai să vezi pas cu pas

Întrebări frecvente și răspunsuri complete

Înscrierea la sesiunile de instruire pe care le organizăm se poate face doar prin platforma Îndreptar Digital, din contul dumneavoastră. Pentru fiecare două exerciții pe care le realizați din secțiunea Resurse, Asociația Techsoup vă va emite adeverință de implicare în program. Singura modalitate prin care exercițiile pot fi validate este prin completarea formularului de Activități din contul dumneavoastră. Pentru a vă putea ține la curent cu ce pregătim pregătim special pentru dumneavoastră, avem nevoie de dumneavoastră în comunitate. Cel mai simplu mod de a rămâne în contact este pe e-mail, adresă de e-mail pe care o obținem de la dumneavoastră în baza creării contului.
În contul dumneavoastră există secțiunea Invitații (trebuie să fiți logați în contul dumneavoastră pentru a accesa această secțiune). Completați numele și adresele de e-mail, noi le vom transmite un e-mail în care să le povestim despre programul nostru. Dacă sunt convinși că este un program util pentru ei și elevii lor, îi vom sprijini să își creeze cont. ATENȚIE: simpla furnizare a informațiilor cu privire la numele și adresele de e-mail nu duce automat la crearea contului în platforma noastră. Ei aleg dacă vin sau nu în comunitatea noastră.
 1. Să fiți învățător;
 2. Să fiți din județul în care organizăm sesiunea de instruirea;
 3. Să fiți printre primii 35 înscriși la sesiunea de instruire din județul dumneavoastră;
 4. Să realizați minim două activități la clasă dintre cele propuse de noi (activitățile sunt extrem de diferite din punct de vedere al complexității și al resurselor necesare);
 5. Să participați la sesiunea de instruire integral (de obicei sesiunile încep vinerea după-amiaza și finalizăm duminică după-amiaza).
La minimum două exerciții realizate cu elevii dumneavoastră, Asociația Techsoup vă eliberează adeverință de implicare în program. Condițiile minime obligatorii pentru validarea exercițiilor:
 1. Cele două exerciții trebuie să fie diferite;
 2. Nu este obligatoriu ca exercițiile să fie unele propuse de noi, în fișele de exerciții (există inclusive codul 000 – Exercițiu propus de dumneavoastră), însă este obligatoriu ca exercițiul să implice utilizarea tehnologiei digitale;
 3. Pentru validarea exercițiilor, este obligatorie completarea formularului din secțiunea Activități din contul dumneavoastră (click aici pentru a urmări tutorialul video despre cum se completează această secțiune);
 4. Este obligatorie completarea câmpurilor din formular astfel încât să fie clar modul în care elevii s-au implicat (vă rugăm să completați câmpurile cât mai detaliat cu putință; în funcție de feedback-ul din aceste formulare optimizăm viitoare fișe de exerciții pentru elevii dumneavoastră);
 5. Fotografii cu elevii utilizând tehnologia digital sunt obligatorii. Dacă exercițiul făcut de ei este făcut în afara sălii de clasă, vă încurajăm să creați context în care elevii dumneavoastră prezintă proiectele elaborate de ei.
 6. Faceți fotografii când elevii dumneavoastră realizează proiectele. Nu vom face fotografiile publice decât cu acordul dumneavoastră explicit, ele fiind folosite strict pentru a valida exercițiile.
Adeverințele vor fi transmise electronic, ulterior procesului de validare. Dacă sunt elemente lipsă sau dacă exercițiile urcate de dumneavoastră nu respect condițiile minime obligatorii pentru validare, veți fi notificat pe e-mail.

Nu am găsit răspunsul la nedumeririle mele. Ce fac?

Nimeni nu s-a născut învățat. Sunem aici cu toții ca să învățăm unii de la ceilalți. Parte din scopul acestui program este să avanseze cunoștințele și deprinderile digitale. Și atunci întrebările sunt binevenite.

Dacă ai parcurs materialele de mai sus, poți să:

 • intri pe grupul nostru de Facebook și adresezi întrebarea acolo. Îți vom răspunde noi sau unul dintre învățătorii care fac deja parte din comunitate.
 • ne scrii nouă direct prin pagina de contact și astfel ne ajuți să completăm această pagină cu răspunsuri la noi întrebări.

Nu știu foarte bine limba engleză. O să mă descurc?

Toate materialele prezentate în Îndreptarul Digital sunt în limba română. Acolo unde se folosesc termeni englezești,aceștia sunt traduși sau explicați în română.

Intră pe pagina de resurse și citește câteva materiale. O parte sunt disponibile fără chiar să îți faci cont. În acest fel vei vedea că ele sunt explicate pas cu pas, într-un limbaj accesibil și adaptabile pentru diferite situații și disponibilități.

Ne-am bucura tare să intri în comunitatea noastră și să participi activ cu exerciții la clasă. Este gratuit și foarte ușor să îți faci cont și apoi să introduci în sistem fotografii și impresii despre exercițiile făcute la clasă sau în comunitate.

Scroll to Top