/ NOUTĂȚI / Ambasadori, Știri

Cum a fost la webinarul De vorbă cu învățătorii Îndreptar Digital în sala de-acasă!

Primul webinar din seria De vorbă cu profesorii în sala de-acasă, din cadrul proiectului Școala pe Net, în care am stat de vorbă cu 3 învățători din comunitatea Îndreptar Digital, ambasadori ai programului a fost o sursă de inspirație pentru 678 de profesori care l-au urmărit în platforma Zoom și alți 230 în direct pe Facebook.

Vă invităm să urmăriți înregistrarea webinarului la finalul articolului și vă povestim pe scurt cum a fost.

Le mulțumim doamnelor Ana Clara Grecu (Liceul Tehnologic Carol I, Valea Doftanei), Diana Gheorghe (Școala Gimnazială George Emil Palade, Ploiești) și Alina Buduleanu (Școala Gimnazială nr. 29, Galați), care ne-au împărtășit din experiențele lor la clasă și cum folosesc tehnologia pentru a păstra legătura cu elevii lor.

În cadrul webinarului invitatele ne-au relatat, cu multă deschidere, cum au început acum două săptămâni, care a fost procesul prin care au trecut, cum arată o zi de școală de-acasă, ce au învățat, ce provocări au întâmpinat și depășit, dar și ce le ține motivate. Mai mult…

De la Ana Clara Grecu am aflat despre nerăbdarea elevilor ei de clasa a III-a pe WhatsApp când se apropie ora de conectare pe Zoom și despre cum duce în online rutinele de salut, activitățile de învățare și de conectare cu elevii, dar și despre nevoia lor de a fi împreună, precum o familie. Au învățat să lucreze online și în grupuri mici în Zoom, prilej cu care s-au cunoscut mai bine și au devenit mai deschiși să facă echipă cu orice coleg.  Au recapitulat părțile de vorbire, au exersat la matematică prin provocări Kahoot, au vizitat virtual Muzeul Aviației și Muzeul Antipa, au desenat, au citit și au recomandat cărți și s-au conectat într-o întâlnire online cu o altă clasă.

De la Diana Gheorghe am aflat idei și activități deosebite pentru o altfel de Săptămână Altfel, în online, așezate cu măiestrie de elevii ei de clasa a IV-a într-un jurnal al săptămânii realizat cu ajutorul platformei Padlet. Au vizitat virtual Muzeul Antipa, și-au exprimat părerile despre vizită, au folosit aplicația Word Cloud pentru mesaje despre mediu și poluare, au sărbătorit Ziua Fericirii prin pregătirea Prăjiturii Fericirii, apoi Ziua Amabilității, Ziua Pădurilor, Ziua Poeziei și Ziua Meteorologiei, au citit, au desenat și s-au jucat. 

De la Alina Buduleanu am descoperit povestea ei alături de cei 27 de elevi de clasa a II-a în Google Classroom: Laboratorul elevilor creativi. Folosind drept context o poveste începută anul trecut, când ”micii elevi astronauți” au ”aselenizat” și au construit o Bază pe Lună, activitățile au continuat în online și au luat forma unor provocări de limba română, matematică, activități integrate care contribuie la dezvoltare personală, echilibru fizic și emoțional: „Mănânc ca un astronaut” (meniul zilnic al unui astronaut); „Mă antrenez ca un astronaut” (un program cu 5 exerciții fizice); „Emoție și echilibru” (3 activități relaxante), dar au creat și un playlist muzical al astronauților.

Folosirea instrumentelor digitale la clasă de ani de zile le-a ajutat ca mutarea lecțiilor în online să fie mai accesibilă, însă nu lipsită de provocări, pentru care au găsit atât soluții, cât și motivație. Bineînțeles, motivația principală sunt elevii lor minunați și părinții care îi susțin.

Urmăriți-ne pe Școala pe Net și Asociația Techsoup pentru vești despre următoarele webinarii!

Alte articole

Am celebrat 2 ani de Îndreptar Digital

Îndreptar Digital a făcut bilanțul primilor doi ani de tehnologie și abilități digitale pentru învățători, doi ani de schimbare a învățământului primar cu ajutorul tehnologiei