/ Exerciții
Nume material

Poster Reguli digitale și Realitatea augmentată

Pentru:
Durată:
Necesar:
Tip material:

Veștile bune merită răspândite, cu atât mai mult dacă sunt vești digitale. ?

OBIECTIVE

  • însușirea unor reguli digitale de respectat la clasă și atunci când se utilizează instrumente digitale;
  • descoperirea unei aplicații care utilizează realitatea augmentată.

Începem așadar noul an cu o activitate digitală cadou pentru membrii comunității Îndreptar Digital, pe care vă mulțumim că o împărtășiți mai departe. ?

În căutările noastre de activități digitale, am descoperit ArtVive (https://artivive.com/), o platformă de realitate augmentată creată inițial pentru artiști plastici, căreia noi i-am dat un twist educațional.

Tehnologia pe care o propune ArtVive permite creatorilor de conținut să creeze materiale care combină conținutul clasic cu cel digital. Mai exact, un aparent simplu poster sau tablou, căruia îi asociem un video sau o animație GIF, deschide porțile unei lumi infinite de posibilități și povești. Această lume este ușor de accesat doar cu un telefon sau o tabletă.

Ce puteți face cu ArtVive?

Pentru orice material printat (tablou, desen, poster), puteți asocia și un material video care să pună și mai mult în evidență materialul tipărit sau să spună mai bine povestea.

Știm că mulți dintre voi aveți deja un set de reguli la clasă, pe care le aplicați împreună cu elevii, pentru a crea rutine, pentru a asigura un spațiu sigur de învățare și de armonie. Însă, pentru că vă știm învățători digitali ?, noi venim cu o completare și am creat pentru voi un poster cu reguli digitale la clasă, care va prinde viață în ArtVive.

PREZENTAREA APLICAȚIEI

Aplicația ArtVive este disponibilă gratuit în secțiunea Google Play/Magazinul Google sau App Store – căutați acest simbol pe ecranul telefonului dumneavoastră:

În secțiunea „caută/search”, tastați ArtVive – aceasta este imaginea aplicației. Apăsați pe Instalați/ Install. Deschideți aplicația:

Imagini pentru artivive

Ulterior instalării aplicației, vă invităm doar să urmați pașii de mai jos și să descoperiți surpriza pentru voi și elevii voștri:

  • Descărcați posterul cu regulile digitale de la finalul articolului (Descarcă material (PDF) )

  • Printați posterul pe o foaie albă, A3 preferabil sau A4, alb-negru.
  • Deschideți aplicația pe telefon, care va arăta similar cu ecranul telefonului atunci când accesați camera video a telefonului
  • Suprapuneți telefonul pe posterul tipărit.
  • Bucurați-vă de efectul vizual!

Răspândește vestea digitală

Dacă ți-a fost de folos materialul propus, îți mulțumim că inviți măcar un coleg învățător, accesând secțiunea Invitații din contul tău aici – https://indreptardigital.ro/invitatii/.

Vezi alte proiecte spectaculoase și cum funcționează ArtVive aici – https://youtu.be/Dzblxg8Udtk.

Dacă ești curios și vrei să creezi materialele proprii cu ArtVive, poți afla mai multe în aceste tutoriale – https://www.youtube.com/watch?v=v9StZg6NfJg&feature=youtu.be.

Vă dorim un An Nou plin de spor la activități digitale!